lördag 9 april 2011

Toppi neidille

Osallistuin syksyllä Salainen neuleystävä-rinkiin, joka oli erittäin hauska kokemus - joskus kun aikaa taas on, niin liityn uudestaan! Oma salainen neuleystäväni lähettikin minulle paljon kivoja lankoja, mutta tähän asti niiden pääsy toteuttamisvaiheeseen on ollut niukkaa. Nyt sain kuitenkin vihdoinkin jotain aikaiseksi! Minulla oli siis kaksi kerää Sublimen Bamboo & Pearls-lankaa, josta piti tehdä jotain nuorelle neidille. Jo syksyllä aloitin pariin otteseen, mutta huomasin sitten, ettei lanka taida kuitenkaan riittää siihen mitä ensin yritin tehdä. Joten purkuun meni.
Nyt sitten kaivoin esiin vanhan Novita kesä 2006 - lehden, jossa oli Tennesseelangasta tehty tytön toppi (malli 62). Pienin ohje oli 110 cm, ja neiti on kokoa 86 joten ei kuin muokkaamaan!
Leveydeksi tuli 55 silmukkaa 3,5mm puikoilla (eli tein pyöröillä 110 silmukkaa ympärimittana), pituudessa käytin koko 110 mittoja ja hiukan sitten muutin kädenteiden ja päänteiden kavennuksia, mutta ei paljon.
Virkattua alareunaa tein sitten useampaan kertaan, joten topista tuli pidempi (ja hyvä näin, tuo olisi kyllä muuten ollut mielestäni aikamoinen napapaita). Lopullisen pituuden päätti sitten langan määrä, eli jatkoin sitä pitsiä niin kauan kun lankaa riitti. Pari metriä taisi jäädä, eli aika hyvin meni!

Tämän lisäksi olen viime viikolla vihdoinkin ryhdistäytynyt jämälankojen suhteen. Kävin jämälankakassit läpi, siistin ne, ja kyselin kaverilta, joka on esikouluopettaja, että kiinnostaisiko tällainen lahjoitus. Niin kätevää, miksi en ole aikaisemmin ajatellut tätä / tehnyt asialle jotain!


A small top in Sublime Yarns Bamboo & Pearls, which I got from my secret knitting friend last fall. Heavily modified from an old Novita pattern from 2006. And I finally remembered to ask my friend te pre-school teacher if she & her pupils would be interested in all my leftover yarns, will donate them next week when I go to her daughter's birthday party.

1 kommentar: