lördag 5 april 2014

Pääsin maaliin!

No niin, talven kestoprojekti valmistui! Syyskuussa kun aloittaa niin ehtii näköjään ilman suurempaa stressiä saada neljä paria villasukkia valmiiksi kevääseen mennessä. Eli päätin jo kesällä, että tänä talvena haluan neuloa tyttären kerhon ohjaajille villasukat. Syksyllä sitten huomasin että ohjaajia on tänä vuonna yksi enemmän, eli kokonaiset neljä. Joten piti aloittaa heti. Viidennellekin olisi ehkä ehtinyt, mutta kivempi näin, ei stressiä siis ainakaan tästä!

Neljännelle ohjaajalle valikoitui Knittyn Maeva-sukat. Näitä olikin ihanaa neuloa, ohje oli täydellinen ja siinä oli sopivasti tekemistä! Lopussa sitten mokasin, enkä toistanut viimeisiä kierroksia riittävän monta kertaa, mutta varret olivat jo näin ihan riittävän pitkät, ja pysyvät erittin hyvin jalassa, joten lopulta päätin jättää korjaamatta ja tein toisesta sukasta samanlaisen.

Minulla ei ole käyttökokemusta tästä langasta (Lana Grossa Meilenweit), mutta ainakin tämä neulomiskokemus on hyvä. Helppo lanka, ja tätä keltaista oli kivaa muutenkin näin keväällä! Harmaat kohdat näyttävät helposti kuvissa sinisiltä, mutta ovat todellisuudessa sellaista miellyttävää harmaata.

Seuraavaksi pitää keksiä tapa pingottaa kaikki sukat, niin että ne näyttäisi hyviltä myös paketeissaan eikä vain jaloissa.

These Maeva socks from Knitty have been such a joy to knit. The yellow (and grey) yarn, the beautiful, well-written pattern! All I had to do was lean back, knit and enjoy the math of the pattern that so perfectly composed these socks! The last pair of socks for DD's playschool teachers are thus finished, well in time, and now all I have to do is figure out how to block socks, so that they'll look beautiful also when wrapped up and not just on my feet.

Oh yes, and the confession: I did not make enough repeats of the ribbing. Not due to shortage of yarn or anything, I just made a mistake on the first sock, and then decided to make the same modification on sock #2 as the socks were long enough after all. I did consider fixing the mistake, it would have been a quick and easy fix, but decided it unnecessary.

1 kommentar: